Team Velocitor

Team Velocitor is an elite class road racing team sponsored by Velocitor Ltd and the Tour de Helsinki cycling event. Team Velocitor aims to be winning team in every race it participates in.

Team Velocitor


ATHLETES

Kimmo Kananen

Kimmo

Kimmo has been a professional cyclist in Italy and in Sweden for five years and has won numerous championship medals, including elite class championship medals in every discipline except downhill.  He took 3rd place in the Finnish national road race championships in 2010 and is a two-time Finnish criterium champion; winner of Tour de Helsinki in 2009. He has won an elite race in every Scandianvian country. When Kimmo is not on his bike he works as a sales representative at Shimano Nordic.

Marek Salermo

Marek

Marek has been a professional cyclist in Belgium and Estonia and is a two-time Finnish national champion in the criterium. He is a silver and bronze medalist in road racing and a winner of every major race in Finland: Porvoon Ajot, twice; TS-criterium, twice; Rosendahl GP, twice. He holds the Finnish record in the team pursuit. When Marek is not on his bike he works as a cycling traffic engineer for the City of Helsinki.

Kim Mansner

Kim Manser

Kim onPorvoon Akilleksen kasvatti, aivan kuten moni muukin kärkipyöräilijä Suomessa.Kimillä on nuoresta iästä huolimatta kertynyt sijoituksia paitsijuniorikisoista, myös miesten elite-luokasta. Hän on M-18 SM-maantienkaksinkertainen pronssimitalisti ja M-18 aika-ajon suomenmestari. U-23SM-tempossa Kim on polkenut kaksi kertaa hopealle. Aikuisten kisoistasaavutuksina on muun muassa Klimscheffskijn muistoajojen voitto. Työkseen Kimtoimii lähihoitajana Porvoossa.

Eärendel Fingerson

Eärendel Fingerson

Eärendel on ajanut ammatikseen niin Belgiassa kuin Yhdysvalloissakin ja saavuttanut molemmissa maissa useita palkintopalli- ja top10-sijoituksia. Hän on myös Wisconsinin maantie- ja cyclocrossmestari ja kaksinkertainen National Collegiate Cyclo-Cross Omnium –mestari. Junioritasolta hänellä on 5. sija Yhdysvaltojen korttelimestaruuskisoista. Kaiken tämän kruununa Eärendel oli ensimmäisen Tour de Helsingin voittaja vuonna 2007. Eärendel myös kiipeilee ja harrastaa seikkailu-urheilua ympäri Pohjois-Skandinaviaa. Koulutukseltaan hän on insinööri.

Roope Nurmi

Roope Nurmi

Roope is a promising young rider, riding for his first year in the Elite class. He has already won several races and he was Finnish national road race champion in 2009 in the M-16 class. He is also a two-time silver medalist in the Finnish national criterium championships. When Roope is not on his bike he studies to become a sports instructor.


 

PROFESSIONALS

Jutta Nieminen

Jutta Nieminen

Jutta päätti muutama vuosi sitten omistautua täysin pyöräilylle ja on sen jälkeen kerännyt sijoituksia ja kilpailukokemusta sekä kotimaasta että ulkomailta. Tällä hetkellä Jutta ajaa ammatikseen suomalais-italialaisessa Team Faren Let’s Go Finland –pyöräilyjoukkueessa. Suomessa hänen edustusjoukkueensa on Team Velocitor. Viime kaudella Jutta oli kolmas Suomen maantiecupin kokonaispisteissä ja nappasi viidennen sijan SM-maantiellä Liedossa. Tämän kauden tavoitteet kotimaan ajoissa ovat kovat: Suomen mestaruudet maantiellä, aika-ajossa ja korttelikisoissa. Ulkomailla tavoitteena on osallistuminen useiden maailmancup-kilpailuiden lisäksi naisten Italian ympäriajoon sekä MM-kisojen maantieosuuteen ja aika-ajoihin.

Joonas Henttala

Joonas Henttala

Joonas on tiimin ”suomalaisen maantiepyöräilyn toivoksi” tituleerattu ulkomaan vahvistus. Joonas ajaa ammatikseen yhdysvaltalaisessa Team Novo Nordisk –pyöräilyjoukkueessa. Team Velocitor on hänen edustusjoukkueensa kotimaan kisoissa. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Joonas ehti ajaa Ranskassa vuoden amatöörinä. Porvoolainen Joonas on ehtinyt kerätä mitaleja niin junioritasolta Suomesta mestaruutta myöten kuin Pro Continental-tasoltakin Yhdysvalloista. Hän on voittanut SM-pronssia ja -hopeaa U23-luokassa ja saavuttanut Suomessa lukuisia kärkisijoituksia elite-tasolla. Kauden 2012 suurimpiin saavutuksiin kuuluvat useat top10-sijoitukset Yhdysvalloissa ajetuissa kilpailuissa, kuten 2. sija kovatasoisessa City Park Criteriumissa.


MANAGEMENT

Tuomas Pernu

Tuomas

Team Manager
Tuomas Pernu is the Chairman of the Board and CEO of Velocitor Ltd and the director of the Tour de Helsinki cycling event. web >>