Team Velocitor

Team Velocitor on Velocitor Oy:n ja Tour de Helsinki -pyöräilytapahtuman sponsoroima elite-tason maantiepyöräilyjoukkue. Joukkueen tavoite on yksinkertainen: jokainen kisa lähdetään voittamaan.

Team Velocitor


URHEILIJAT

Kimmo Kananen

Kimmo

Kimmo on ajanut ammattilaisena Italiassa ja Ruotsissa. Hänellä on kymmeniä SM-mitaleja pyöräilyssä: maantieltä, radalta ja maastosta. Kimmolla on SM-mitali kaikista muista pyöräilyn lajeista paitsi alamäkiajosta. Kortteliajon kaksinkertainen Suomen mestari. Tour de Helsingin voittaja vuonna 2009. Kun Kimmo ei pyöräile, hän työskentelee myyntiedustajana Shimano Nordicilla.

Marek Salermo

Marek

Marek on ajanut ammatikseen Belgiassa. Kortteliajon kaksinkertainen Suomen mestari. Marek on myös Porvoon ajojen, TS-korttelin ja Rosendahl GP:n kaksinkertainen voittaja. Ratapyöräilyssä joukkuetakaa-ajon Suomen ennätys. Kun Marek ei pyöräile, hän hoitaa virkaansa Helsingin kaupungin pyöräliikennesuunnittelijana.

Kim Mansner

Kim Manser

Kim onPorvoon Akilleksen kasvatti, aivan kuten moni muukin kärkipyöräilijä Suomessa. Kimillä on nuoresta iästä huolimatta kertynyt sijoituksia paitsijuniorikisoista, myös miesten elite-luokasta. Hän on M-18 SM-maantienkaksinkertainen pronssimitalisti ja M-18 aika-ajon suomenmestari. U-23SM-tempossa Kim on polkenut kaksi kertaa hopealle. Aikuisten kisoistasaavutuksina on muun muassa Klimscheffskijn muistoajojen voitto. Työkseen Kim toimii lähihoitajana Porvoossa.

Eärendel Fingerson

Eärendel Fingerson

Eärendel on ajanut ammatikseen niin Belgiassa kuin Yhdysvalloissakin ja saavuttanut molemmissa maissa useita palkintopalli- ja top10-sijoituksia. Hän on myös Wisconsinin maantie- ja cyclocrossmestari ja kaksinkertainen National Collegiate Cyclo-Cross Omnium –mestari. Junioritasolta hänellä on 5. sija Yhdysvaltojen korttelimestaruuskisoista. Kaiken tämän kruununa Eärendel oli ensimmäisen Tour de Helsingin voittaja vuonna 2007. Eärendel myös kiipeilee ja harrastaa seikkailu-urheilua ympäri Pohjois-Skandinaviaa. Koulutukseltaan hän on insinööri.

Roope Nurmi

Roope Nurmi

Roope on joukkueen nuori lupaus. Ajaa ensimmäistä vuottaan elite-luokassa, mutta on päässyt voittojen makuun jo nuorten luokissa. Maantiepyöräilyn yhteislähdön Suomen mestari vuonna 2009 M-16-luokassa, kortteliajon Suomen mestaruuskisojen kaksinkertainen hopeamitalisti. Kun Roope ei pyöräile, hän opiskelee liikuntaohjaajaksi Pajulahden urheiluopistossa.


AMMATTILAISET

Jutta Nieminen

Jutta Nieminen

Jutta päätti muutama vuosi sitten omistautua täysin pyöräilylle ja on sen jälkeen kerännyt sijoituksia ja kilpailukokemusta sekä kotimaasta että ulkomailta. Tällä hetkellä Jutta ajaa ammatikseen suomalais-italialaisessa Team Faren Let’s Go Finland –pyöräilyjoukkueessa. Suomessa hänen edustusjoukkueensa on Team Velocitor. Viime kaudella Jutta oli kolmas Suomen maantiecupin kokonaispisteissä ja nappasi viidennen sijan SM-maantiellä Liedossa. Tämän kauden tavoitteet kotimaan ajoissa ovat kovat: Suomen mestaruudet maantiellä, aika-ajossa ja korttelikisoissa. Ulkomailla tavoitteena on osallistuminen useiden maailmancup-kilpailuiden lisäksi naisten Italian ympäriajoon sekä MM-kisojen maantieosuuteen ja aika-ajoihin.

Joonas Henttala

Joonas Henttala

Joonas on tiimin ”suomalaisen maantiepyöräilyn toivoksi” tituleerattu ulkomaan vahvistus. Joonas ajaa ammatikseen yhdysvaltalaisessa Team Novo Nordisk –pyöräilyjoukkueessa. Team Velocitor on hänen edustusjoukkueensa kotimaan kisoissa. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Joonas ehti ajaa Ranskassa vuoden amatöörinä. Porvoolainen Joonas on ehtinyt kerätä mitaleja niin junioritasolta Suomesta mestaruutta myöten kuin Pro Continental-tasoltakin Yhdysvalloista. Hän on voittanut SM-pronssia ja -hopeaa U23-luokassa ja saavuttanut Suomessa lukuisia kärkisijoituksia elite-tasolla. Kauden 2012 suurimpiin saavutuksiin kuuluvat useat top10-sijoitukset Yhdysvalloissa ajetuissa kilpailuissa, kuten 2. sija kovatasoisessa City Park Criteriumissa.


JOUKKUEEN JOHTO

Tuomas Pernu

Tuomas

Joukkueen johtaja
Tuomas vastaa joukkueen resursoinnista ja pyörittämisestä. Hän on Velocitor Oy: n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja sekä Tour de Helsinki –pyöräilytapahtuman johtaja. Pyöräilyharrastuksensa ohessa Tuomas toimii tieteenfilosofian tutkijana Helsingin yliopistossa. web >>